Η όγδοη κάρτα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΡΚΑΝΑ με τον αριθμό 7 είναι ΤΟ ΑΡΜΑ.
Η κάρτα απεικονίζει ένα νεαρό άντρα να στέκεται πάνω σε ένα άρμα φορώντας πανοπλία και σκήπτρο, στα πλαϊνά υπάρχουν δύο μεγάλες ρόδες ενώ το άρμα το σέρνουν δύο άλογα ένα λευκό και ένα μαύρο, που φαίνονται να ακολουθούν αντίθετες κατευθύνσεις. Παρότι ο άνδρας πάνω στο άρμα δείχνει να είναι ένας βασιλιάς ή στρατηγός οπότε συμπεραίνουμε ότι είναι το σύμβολο της υπεροχής και της δύναμης, στην πραγματικότητα όμως υπάρχει άλλος συμβολισμός. Εδώ ο νεαρός άντρας έχει να κάνει περισσότερο με το πνεύμα και το μυαλό παρά με την δύναμη.
Ο νεαρός πολεμιστής ακολουθώντας τους συμπαντικούς κανόνες της ισορροπίας και των αντιθέσεων κατόρθωσε να κατακτήσει αυτό που είναι ο σκοπός της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι μια άνιση μάχη μεταξύ πνεύματος και ύλης, μια μάχη που γίνεται από τα αρχέγονα χρόνια, με σκοπό την εξέλιξη του είδους. Χρειάζεται να κατακτήσουμε τις αρετές του Παραδείσου, αυτές που αφήσαμε πίσω με το αμάρτημα και να οδεύσουμε σε δρόμους που το πνεύμα, η λογική, η ηθική και η καλοσύνη αποτελούν κανόνες τους.
Οι τέσσερις κολώνες που έχει πάνω του το άρμα δείχνουν τα τέσσερα σημεία της φύσης ( φωτιά, γη, νερό, αέρας,) και επομένως όλο το παιχνίδι παίζεται στο επίγειο κόσμο.Είναι μια τελετουργία αντιθέσεων ανάμεσα στο καλό και στο κακό, στο αρσενικό και το θηλυκό, στη ζωή και στο θάνατο που αποτελούν τη βάση του σύμπαντος κόσμου. Οι ρόδες του άρματος με την κυκλική τους μορφή σηματοδοτούν το ότι όλα στη ζωή κινούνται κυκλικά και μόνο η προσωπική θυσία για το αύριο ισορροπεί ανάμεσα στην αμφιβολία, στο αληθινό, στο ψεύτικο, στο παρών και στο μέλλον.
Το ΑΡΜΑ συμβολίζει το ζώδιο του Καρκίνου και γι΄αυτό στην πανοπλία υπάρχει η Σελήνη σύμβολο του ΚΑΡΚΙΝΟΥ. Αυτό που χρειάζεται για να φτάσει κανείς στο ορατό , να δει το φως και να εξερευνήσει τον κόσμο, να ταξιδέψει στο πέρας είναι η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ και η ανταπόδοση του σκοπού. Ενός σκοπού που παρότι Πονά οδηγεί στο Όνειρο που θα σε πάει στο Παράδεισο.